JYTILÄN VUOKRAMÖKKIEN VARAUSEHDOT

Varaaminen ja maksu

Jytilän vuokramökit noudattaa loma-asuntojen varaamisessa ja peruuttamisessa seuraavia ehtoja. Nämä ehdot tulevat kumpaakin osapuolta sitoviksi, kun asiakkaan lomakohteesta saadun varausmaksun eräpäivä umpeutuu.

Vuokraajan tulee olla vähintään 25 vuotias. Poikkeustapauksissa vuokraaja voi olla nuorempi, tällöin asiasta tulee sopia ennalta vuokranantajan kanssa.

Mikäli laskua ei makseta eräpäivään mennessä, on vuokranantajalla oikeus perua varaus. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus, vaan peruminen on tapahduttava kirjallisesti. Tarvittaessa asiakkaan on esitettävä omistajalle kuitti suoritetusta maksusta.

Ennakkovaraus on voimassa varausmaksun eräpäivään saakka. Maksusuorituksen jälkeen varaus vahvistuu.

Mikäli varaus tehdään yli 6 viikkoa ennen vuokrausajankohtaa, lähetetään asiakkaalle lasku kahdessa osassa: ennakkomaksu 30 % vuokrasta (eräpäivä 7 vrk laskun päiväyksestä) ja loppulasku 70 % vuokrasta (eräpäivä 6 vkoa ennen loman alkua). Jos varaus tehdään alle 6 viikkoa ennen loman alkua, peritään maksu yhdessä erässä.

Peruutukset

Peruutus on aina tehtävä kirjallisesti ja se katsotaan tapahtuneeksi, kun tieto on saapunut vuokranantajalle. Mikäli peruutus myöhästyy tai ei saavu lainkaan perille, peruutus voidaan hyväksyä, jos asiakas osoittaa, että peruutus on tehty ja lähetetty oikeaan osoitteeseen oikeana ajankohtana.

Varauksen peruuttamisesta pidätetään ennakkomaksu ja toimitusmaksu. Mikäli varauksen peruutus tehdään myöhemmin kuin 21 vuorokautta ennen loman alkua, pidätetään koko vuokra. Mikäli vuokranantaja saa peruutetun lomakohteen uudelleenvuokratuksi, palautetaan vuokra siltä osin, kun uudelta asiakkaalta saadaan vuokraa.

Suoritettua ennakkomaksua ei palauteta. Asiakkaalla on oikeus saada maksamansa vuokra takaisin, lukuun ottamatta ennakkomaksua ja toimitusmaksua, mikäli peruutus johtuu syystä, että asiakas itse tai hänen kanssaan yhteistaloudessa asuva henkilö äkillisesti sairastuu vakavasti, joutuu vakavaan onnettomuuteen tai kuolee. Peruutuksesta on ilmoitettava tällöin viipymättä ja tapahtuma on osoitettava luontevalla tavalla (lääkärintodistus yms.).

Mikäli peruutus tapahtuu loman aikana, ei asiakkaan maksamaa vuokrasummaa korvata. Mikäli asiakas muuttaa lomakohdetta tai loman ajankohtaa, pidetään sitä aikaisemman varauksen peruutuksena ja uutena varauksena.

Peruutukset maailmanlaajuisen tai paikallisen COVID-19 (koronavirus) epidemian tai pandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten johdosta

Mikäli varaus peruutetaan myöhemmin kuin 21 vuorokautta ennen vuokrauksen alkua tai sen aikana sen perusteella, että asiakas ei pääse saapumaan majoituspaikkaan varauksen ajankohtana sen takia, että asiakkaan lähtömaan valtio tai Suomi majoituspaikan sijaintivaltiona ovat asettaneet matkustusrajoituksia epidemian tai pandemian takia, ei asiakkaan suorittamia maksuja palauteta. Matkustusrajoitukset eivät muodosta Force Majeure – tilannetta, koska epidemiassa / pandemiassa asetettavat kansainväliset / kansalliset matkustusrajoitukset eivät ole ennakoimattomia.
Varatessaan mökin asiakas ymmärtää ja sitoutuu siihen, että peruutukseen ja saapumatta jäämiseen sovelletaan em. tilanteissa (pandemia/epidemia)  normaaleja varaus- ja peruutusehtoja. Yllä todettua sovelletaan myös siinä tapauksessa, että asiakas ei pääse Suomeen lentojen peruuntumisen tai aikataulujen muuttumisen takia. Varatessaan mökin asiakas on tietoinen, että lentoyhtiöt voivat peruuttaa ja muuttaa aikataulujaan epidemian tai pandemian takia eikä kyseessä ole ylivoimainen este, koska kyse ei ole ennakoimattomasta tilanteesta.

Vuokranantajan oikeus peruuttaa varaus

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (force majeure), voi vuokranantaja irtisanoa sopimuksen. Vuokranantaja on velvollinen ilmoittamaan tästä asiakkaalle viipymättä. Asiakkaalla on tällöin oikeus saada maksamansa vuokra kokonaisuudessaan takaisin.

Avainten luovutus

Pääsääntöisesti vuokranantaja avaa ovet valmiiksi sovitulle tuloajankohdalle. Poikkeustapauksissa vuokranantaja ohjeistaa toimintamallista. Avaimen saa käyttöön tulopäivänä klo 16.00 ja se on luovutettava lähtöpäivänä määräaikaan mennessä.

Oleskelu lomakohteessa

Lomakohde on asiakkaan käytettävissä tulopäivästä klo 16.00 alkaen. Poikkeuksellisista saapumisajoista on sovittava aina erikseen. Lähtöpäivänä lomakohteen luovutus on klo 12.00 mennessä.

Kaikkien lomakohteiden vuokraan kuuluvat tyynyt, peitot, kalusteet, keitto- ja ruokailuastiat sekä ruokailuvälineet. Vuokrahintaan eivät sisälly liinavaatteet, ellei niitä ole lisäpalveluna tilattu. Ilman liinavaatteita sängyissä ei saa nukkua, eli asiakas tuo tällöin omat liinavaatteet mukanaan. Huom. Makuupussi ei ole liinavaate.

Lomakohteen siivouksesta loman aikana ja sen päättyessä huolehtii asiakas itse. Asiakas huolehtii seuraavista asioista:

– Liinavaatteet poistettu vuoteista ja vuoteet sijattu – jos olet käyttänyt vuokraliinavaatteita, niin jätä ne kodinhoitohuoneen lattialle
– Huonekalut ja tavarat palautettu paikoilleen
– Kaikki astiat pesty, astinpesukone tyhjennetty ja astiat laitettu kaappeihin
– Jääkaappi ja pakastin tyhjennetty ja puhdistettu
– Liesi, uuni ja mikro puhdistettu (muista uunipellit)
– Ulkogrilli siivottu jos ollut käytössä
– Tarkasta kahvinkeittimen, vedenkeittimen ja leivänpaahtimen siisteys
– Pöytätasot ja pölyt pyyhitty
– Wc-tilat pesty: wc-istuin, lavuaari ja peilit, lattiat pesty, suihkutilan ja saunan lattia puhdas
– Lattiat imuroitu ja mopattu – muista sänkyjen ja kaappien alustat
– Roskat viety, roskakaappi ja astiat puhdistettu
– Tyhjennä tuhkat saunan- ja takanpesästä erilliseen tuhka-astiaan
– Huolehdi kylpytynnyrin tyhjennys ja puhdistus jos ollut käytössä

– Siisti kylpytynnyrin ympäristö
– Siisti pihalta mahdolliset roskat sekä tupakantumpit
– Mikäli lemmikki on ollut mukana mökillä, huolehdi lemmikin jäljiltä myös pihan siisteydestä
– Sammuta valot, sulje ikkunat, lukitse ovet.

Loppusiivouksen voi myös tilata etukäteen erillismaksusta. 

Tällöin mökki on silti jätettävä vuokra-ajan päätyttyä yleisilmeeltään siistiin kuntoon. Ruoka- ja juomasotkut on siivottu pois, jääkaappi tyhjennetty, huonekalut laitettu paikoilleen, tyhjät pullot kerätty muovipusseihin, mahdolliset lasinsirut siivottu pois eli mökki on sellaisessa kunnossa, mistä se saadaan ns. normaalisiivouksella vuokrauskuntoon seuraavaa vuokralaista varten. 

Ellei loppusiivousta ole suoritettu asiakkaan toimesta mökkikohtaisen siivousohjeen mukaisesti ja loppusiivousta ei ole tilattu, veloitetaan korotettu 200€ siivousmaksu. Summa voi olla myös korkeampi, mikäli siivous on suuritöinen ja vuokraaja on osoittanut erityistä huolimattomuutta. Mikäli vuokralainen aiheuttaa toiminnallaan merkittävää häiriötä tai vaaraa, niin vuokranantajalla on oikeus keskeyttää vuokraus välittömästi.

Lemmikkieläinten mukaan ottamisesta on sovittava erikseen vuokranantajan kanssa (mahdollista Villa Esterissä).

Mökistä löytyvät tarvikkeet: Vuokraan kuuluu WC-paperia ns. aloituspakkaus, eli 2 rullaa / WC. Vuokralainen huolehtii mahdollisesta lisätarpeesta. Tarvittavat siivousvälineet ja aineet löytyvät myös mökistä. Myös leivinpaperi löytyy mökistä, ilman leihinpaperia uunia ei saa käyttää.

Hiljaisuus

Vuokralaisen tulee kunnioittaa muita asukkaita ja naapureita. Etenkin musiikin soittamiseen tulee kiinnittää huomiota, ääni kantaa järvellä helposti todella kauas. Musiikin kuuntelu ulkona on kielletty. Myös muunlainen äänekäs toiminta on kiellettyä etenkin myöhään illalla ja yöllä. Kiitos että huomioit nämä asiat.

Vahinkojen korvaus

Asiakas on velvollinen korvaamaan lomakohteelle tai sen irtaimistolle aiheuttamansa vahingon ja vahingon korjaamisesta aiheutuneet kulut kokonaisuudessaan vuokranantajalle.

Henkilömäärä

Lomakohdetta saa käyttää korkeintaan se henkilömäärä kuin mitä mökissä on vuoteita. Mahdollisista poikkeuksista on sovittava erikseen kohteen omistajan kanssa etukäteen. Koska mökkien hinnoittelu perustuu osittain henkilömäärään, ei ilmoitettua henkilömäärää saa ylittää. Liian suuren henkilömäärän takia vuokranantajalla on oikeus keskeyttää vuokraus. Peitot ja tyynyt löytyvät varauksessa ilmoitetulle henkilömäärälle.

Teltan tai asuntovaunun käyttö lomakohteen tontilla ilman omistajan lupaa on kielletty.

Mahdolliset valitukset

Kaikki lomakohteen varustukseen ja kuntoon liittyvät huomautukset ja valitukset on ilmoitettava välittömästi suoraan kohteen vuokranantajalle. Mikäli asia ei tule korjatuksi, asiakas voi tehdä kirjallisen valituksen vuokranantajalle. Tämä tulee tehdä kuukauden kuluessa varauksen päättymisestä. Jos asiakas ja vuokranantaja eivät pääse yhteisymmärrykseen, voi asiakas saattaa asian kuluttajavalituslautakunnan käsiteltäväksi.

Koska mökit sijaitsevat maaseudulla, on asiakkaan varauduttava siellä oleviin eläimiin, hyönteisiin ja luonnonilmiöihin. Jytilän Vuokramökit ei esimerkiksi vastaa järvien leväesiintymistä eikä eläinten, hyönteisten tai luonnonilmiöiden aiheuttamista harmeista ja vahingoista asiakkaalle.

Vuokrausajat

Kesällä minimivuokrausaika on viikko. 

Poikkeukselliset hinnat ja varausajat käytössä jouluna, uutena vuotena, juhannuksena ja pääsiäisenä. Pidätämme oikeuden esitteen painatuksen/internetin päivityksen jälkeen tulleisiin muutoksiin.

Emme vastaa internetsivujen mahdollisista virheistä. Pidätämme oikeuden internetin päivityksen jälkeen tulleisiin muutoksiin